Stap 1: Hoe bepalen trackers hun exacte positie?
De trackers werken met behulp van de satelliet-gebaseerde Global Positioning System (GPS) om locatie-informatie te verstrekken.
Dit netwerk van 24 satellieten werd oorspronkelijk opgezet door het Amerikaanse ministerie van Defensie voor militaire operaties, maar is sindsdien voor civiel gebruik beschikbaar gesteld.
GPS-satellieten draaien tweemaal per dag een baan om de aarde en zenden signalen terug naarmiljoenen GPS-ontvangers op Aarde. Deze ontvangers maken gebruik van een techniek die bekend staat als "triangulatie" om de exacte locatie van de ontvanger gebruiker te berekenen.
Wanneer de positie bekend is, kan de tracker andere statistieken berekenen zoals snelheid, route, afstand tot de bestemming etc...
 
Stap 2: Hoe kan een tracker zijn positie communiceren aan onze server?
De tracker kan de verzamelde GPS-coördinaten doorgeven via twee technologieën:
 • Een cellulair netwerk. In dat geval gebeurt de communicatie via SMS. Om dit te laten werken u geen internetverbinding nodig. Ook in het buitenland gebruikt, is dit goedkoop als je moet geen roaming-kosten te betalen (alleen de sms-tarief van toepassing is in dat land)
 • GPRS. Dit werkt via een internetverbinding. 
 
Stap 3: Hoe is onze server bewijzen dat je de updates?
De server decodeert en ontsleutelt de gegevens voordat u deze opbergt. Om de gegevens te raadplegen heeft een gebruiker twee modi:
 • Passief: u raadplegen de gegevens zodra uw iPhone is verbonden met wifi. Via GPRS de gegevens van onze server worden gedownload.
 • Actief volgen: Dit is echt online volgen via uw smartphone. Om real-time updates te ontvangen op uw smartphone moet worden geactiveerd voor 3G of 4G.
Wat is het verschil met track & trace-systemen?
Track & trace-systemen bieden hoofdzakelijk professionele platforms om zaken vloten te traceren. Het is ook duurder.
Onze belangrijkste onderscheidende factor is dat naast de online tracking bieden wij ook alarmfuncties! Niet alleen kunt u zien op een app of webplatform op elk moment waar uw auto is, maar je kunt ook activeren alarmen! Ter bescherming van uw waardevolle voertuigen is dit de beste bescherming!
Kunnen we volgen meerdere voertuigen met uw oplossing?
Ja, dit is mogelijk. Zowel in de app en onze web-platform kunt u verschillende trackers volgen.
In het webplatform kunt u ook statistieken lopen en exporteren om uit te blinken. Aan einde van de maand vindt u een uitstekend overzicht van de activiteiten van de verschillende trackers hebben. En bovendien kun je deze voertuigen veilig te stellen als dat nodig is met de alarmfunctie
Wat zijn de belangrijkste functies?
1. Zoek uw auto terug op elk moment. Klik in de app en je zal de real-time positie te zien.
2. Hier krijg je een waarschuwing wanneer uw auto, oldtimer, boot, caravan, mobilhome, trailer ... voelt een schok / trilling of begint te bewegen
4. Een overzicht van de geschiedenis van bewegingen: zowel in de app en op webplatform
5. Raadpleeg nuttige statistieken op onze webplatform en exporteren om uit te blinken.
Wat is de standaard modus werken?
 • Standaard gegevens worden geüpload om de 5 minuten naar de server. Dit betekent dat elke 5 minuten de app en website zal worden bijgewerkt. Als u een snellere en directe-update wilt kunt u deze aanvragen via de app. We zullen uitleggen in meer detail in deze handleiding hoe dit werkt.
 • Wanneer de trackers niet meer dan 5 minuten zal deze automatisch overschakelen naar de slaapstand. In deze modus is het stroomverbruik slechts 4mah / h. 
 • Het is niet te traceren wanneer in slaap modus (= wanneer het voertuig niet beweegt). In dat geval wordt uitgeschakeld GSM / GPRS. Dit voorkomt dat een potentiële autodief aan de tracker met speciale apparatuur, zoals GSM-detectors detecteren.
 • Als de tracker weer begint te bewegen, wordt deze automatisch ingeschakeld en GPS-gegevens te verzamelen. De tracker ook wakker wordt als het een opdracht of een gesprek te krijgen's.
 • Als iemand verwijdert uw GPS tracker uit een metalen oppervlak van de "Removal alarm" wordt automatisch geactiveerd en u zult eerst een SMS en daarna een directe oproep te krijgen.
Hoe veilig is uw auto met alarm (shock & Move) geactiveerd?
zeer veilig
 • Als de tracker is in slaap modus (bijvoorbeeld auto niet bewegend) de tracker niet kan worden opgespoord via speciale apparatuur, zoals GPS-detectoren.
 • De flexibele installatie kunt u de tracker goed te verbergen: bijvoorbeeld in een voertuig of onder het voertuig vastgemaakt aan een metalen onderdeel (via de sterke magneten). In het geval dat de tracker is gevonden en verwijderd uit het metalen gedeelte vindt u een SMS en een directe oproep te krijgen. In dat geval moet je om actie te ondernemen. Het alarm zal aangeven dat het een verwijdering alert.
 • In het geval dat de tracker is niet gevonden zal het u waarschuwen wanneer:
  • Het voelt trillingen = de schok alert. Als iemand begint uw voertuig zal de tracker u sturen een sms om de 10 minuten.
  • In het geval dat de auto beweegt> 100 m de verhuizing alarm geactiveerd en je krijgt een directe oproep! In dat geval kunt u beginnen met het volgen van je auto via de app of web-platform. De locatie wordt doorgestuurd om de 5 min, maar je kunt ook direct locatie-updates. Zo bent u in staat om uw voertuig te volgen en de aandacht van de politie.
Boven is waarschijnlijk de perfecte bescherming voor stilstaande voertuigen zoals old-timers, caravans, stacaravans .... Of wanneer uw auto wordt geparkeerd in een gevaarlijke plek. Houdt u er rekening mee dat de volledige bescherming 4 SMS (2 SMS bevestigingen en 2 SMS uitschakeling) zal vereisen. 
In het dagelijks gebruik is het waarschijnlijk het beste om slechts 1 alarm (trillen of bewegen alert) te gebruiken. Dit zal alleen gebruik maken van twee SMS-berichten (voor het activeren en deactiveren als er niets gebeurd is).
 
Kan je tracker vooruit waarschuwingen / alarmen?
Ja onze volgsystemen zijn voorzien van speciale waarschuwingen die kan worden geconfigureerd om tekstberichten of emails basis van bepaalde gebeurtenissen zoals geofence schendingen sturen, dan snelheidslimieten, en andere activiteiten.

Waarom zou ik het kopen?
Te beschermen en volg je waardevolle voertuigen. Veel auto's, oldtimers, mobilhomes, boten, caravans .... krijg nog steeds gestolen.
In na de Duitse artikel zij verklaren dat meer en meer oldtimers gestolen. Geen verrassing, gezien de stijging van de waarde van de afgelopen jaren!
U kunt ook een kijkje nemen op de statistieken in verschillende Europese landen: U voelt zich zekerder / ontspannen met een Volg Fast car tracker geïnstalleerd. Op elk moment kunt u zien waar uw troef is en u waarschuwingen ontvangen wanneer er iets gebeurt.
Wat is de impact van ee GPS jammer op een auto tracker?
Met een GPS jammer kunnen ze idd een gps signaal verstoren. Deze jammers zijn verboden en mogen in Europa niet verkocht worden. Op de zwarte markt zijn ze natuurlijk wel te vinden..
Deze bestaan in verschillende afmetingen: van kleine jammers tot grote jammers die ze in het leger gebruiken en die vb een heel gebied zonder gps of telefoon kunnen zetten.

Professionele dieven hebben meestal ook compacte jammers. Meestal installeren ze deze gps blocker in de auto om het interne gps systeem van de auto te blokkeren = voor de traceer-systemen die sommige auto’s af fabriek hebben.
Zoals je kan zien is de radius beperkt. Met zulk een kleine jammer zullen ze de gps signalen van de tracker die onder je wagen hangt niet kunnen verstoren. DE bedoeling hiervan is het interne gps systeem van de wagen te blokkeren.

Maar als hij in de auto ligt en de tracker vb buiten hangt weet ik niet of dit zal werken. Ik heb dit nog niet kunnen testen want dit zijn verboden toestellen.

k ben wel van oordeel dat indien de tracker ergens onder de wagen hangt dat het toch niet eenvoudig is om dit permanent te verstoren. Als er af en toe zal er wel een gps locatie doorkomen. Met een zware installatie zal dit misschien wel lukken maar dan nemen ze toch ook wel een groot risico vermits er toch hoge boetes op dit jammen staan en die jammers natuurlijk ook opspoorbaar zijn. 

Zelfs als ze het signaal af en toe tijdelijk kunnen storen zal de tracker nog steeds vb een sms alarm geven bij beweging of shock. Je zal dan tenminste rap op de hoogte zijn dat er iets mis is en dan moet je maar hopen dat de jammer niet te zwaar is en er af en toe een signaal doorkomt. 100% bescherming bestaat natuurlijk niet en de echt professionele dieven zullen er waarschijnlijk wel mee weg kunnen. Het is zoals een alarm in een huis: zelfs met het beste alarm kunnen ze inbreken …. Maar tegen de overgrote meerderheid van de dieven heb je toch wel een kans. 

Bovendien geeft het ook gewoon een gerust gevoel. Als ik nu ergens ben waar het niet zo veilig is kijk ik toch af en toe eens of mijn auto er nog wel staat, of ik geen alarm heb ontvangen etc… en als je dan ziet dat alles ok is dan is dit toch fijn om te weten. Bovendien weet je dat je rap actie kan ondernemen als er iets mis is.