Stap 1: Hoe bepalen trackers hun exacte positie?
De trackers werken met behulp van de satelliet-gebaseerde Global Positioning System (GPS) om locatie-informatie te verstrekken.
Dit netwerk van 24 satellieten werd oorspronkelijk opgezet door het Amerikaanse ministerie van Defensie voor militaire operaties, maar is sindsdien voor civiel gebruik beschikbaar gesteld.
GPS-satellieten draaien tweemaal per dag een baan om de aarde en zenden signalen terug naar miljoenen GPS-ontvangers op Aarde. Deze ontvangers maken gebruik van een techniek die bekend staat als "triangulatie" om de exacte locatie van de ontvanger gebruiker te berekenen.
Wanneer de positie bekend is, kan de tracker andere statistieken berekenen zoals snelheid, route, afstand tot de bestemming etc...
 
Stap 2: Hoe kan een tracker zijn positie communiceren aan onze server?
De tracker kan de verzamelde GPS-coördinaten doorgeven via twee technologieën:
  • Een SIM kaart
  • Een machine to machine netwerk zoals Lora of Sigfox. We hebben deze trackers al getest maar het nadeel is dat ze hun positie meestal maar 8x per dag doorgeven. Dit is meer bruikbaar voor slimme meters maar voor GPS trackers heeft het momenteel zijn beperkingen.
 
Stap 3: Hoe is onze server bewijzen dat je de updates?
De server decodeert en ontsleutelt de gegevens voordat deze opgeslagen worden. De gegevens kan je dan opvragen via je smartphone die verbonden is met met mobiele internet.
Kan je meerdere voertuigen volgen?
Ja, dit is mogelijk. Zowel in de app en onze web-platform kan je verschillende trackers volgen.
In het wegplatform kan je ook statistieken opvragen en exporteren naar excel. 
Wat zijn de belangrijkste functies?
1. Op elk moment kan je in de app of het web platform zien waar je voertuig staat
2. Ontvang een waarschuwing wanneer uw auto, oldtimer, boot, caravan, mobilhome, trailer ... een schok of trilling voelt.
4. Historiek van verplaatsingen
5. Nuttige statistieken te exporteren naar excel.
Wat is de standaard werking?
  • Standaard worden de  gegevens om de 5 minuten naar de server verstuurd. Dit betekent dat elke 5 minuten de app en de website worden bijgewerkt. 
  • Na 5 min schakelen de trackers naar de slaapstand. In deze modus is het stroomverbruik slechts 4mah / h. In dat geval wordt GSM / GPRS uitgeschakeld. Dit voorkomt dat een potentiële autodief de tracker met speciale apparatuur, zoals GSM-detectors kan detecteren.
  • Als iemand de tracker zal een "Removal alarm" afgaan.

 Waarom zou ik het kopen?
Om je waardevolle voertuigen te beschermen. Veel auto's, oldtimers, mobilhomes, boten, caravans .... worden nog steeds gestolen. Het zal je meer gemoedsrust geven. Nu kan je steeds op de app zien waar je auto staat en je kan alarmen activeren.